Logg ut

Vil du virkelig logge ut?

   Aktive golfere du følger
  • Du må være innlogget for å se aktive golfere.

Debattforum

Svensk reklame vs norsk reklame

Patriarken

over 14 år siden

Patriarken

Har jo registrert forskjellen tidligere, men fikk det bekreftet skikkelig igår: Det er så og si null humor i svenske reklamesnutter på tv, mens vi her på berget har humor i svært mange av reklamene. Så film på svenbsk TV4 og det var et langt gjesp å komme seg gjennom reklamene.

Noen som vet hvorfor svenskene så å si har null humor mens vi er i andre enden av skalaen?

Vet det er off topic, men når filmen i tillegg ble avbrutt av nyheter og vær i beste TVN stil, så ble det faktisk så mye at dette vil jeg vite mer om.

007%

over 14 år siden

007%

Svenske er lavere enn oss i Maslovs behovshierarki.

Smilende Sam

over 14 år siden

Smilende Sam

TV4 ble faktisk dømt for reklameavbruddene sine for en tid siden - de ødela filmene så mye at de to svenske opphavsmennene til filmene "Albert" og "Hajen som visste för mycket" fikk erstatning.

Svenskenes reklame er ansett for å være mer effektiv reklame enn vår "humoristiske" reklame - og siden svensker er mer opptatt av effektivitet så kan du kanskje finne forklaringen der.

Gunnar Bull

over 14 år siden

Gunnar Bull

Jeg vet bare at svenskene er utrolig nøye på forbrukerrettigheter, og at det svenske konsumentombudet er mye mer mafia enn det norske.

Smilende Sam

over 14 år siden

Smilende Sam

GB, tror det du sier der er litt avhengig av produktområde. Den svenske loven var frem til i fjor mye mer liberal enn den norske - og reklamer som ble stanset i Norge fikk kjøre i Sverige.

Kjakan

over 14 år siden

Kjakan

Jeg tror det har noe med penger å gjøre også, norske reklamebudsjetter er små, vi har ikke råd til å lage fancy, imponerende reklamer, derfor satses det på humor, det er billigere. Det gjelder muligens mer ift amerikanske reklamer enn svenske.

007%

over 14 år siden

007%

At et konsumentombud er mafia høres nesten greit ut.

Oggi

over 14 år siden

Oggi

A: jeg tror det er tilfeldig n dersom det er slik akkurat nå. Svensk og Norsk reklame er ganske lik - sett over tid. Svenskene har hatt en tendens til å være bedre/mer intelligent. De har lagt foran oss Sorry.
B: Kjakan - hvor har du det fra at humor er billigere å produsere? Norske reklamefilmbudsjetter er ikke små i forhold til svenske. I forhold til Amerikanske - så har du rett. Men det finnes det igjen andre forklaringer på.
Generelt er det en idetørke i reklamebransjen for tiden. På begge sider av kjølen. Eller hva synes du - har du sett en god reklame i det siste?

Smilende Sam

over 14 år siden

Smilende Sam

Litt humor har svenskene og:

http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article142634.ece

Kjakan

over 14 år siden

Kjakan

Humor er jo ikke billigere å prodsuere, men det er billigere å produsere enn hi-tec, visuelt slående reklamer som regel. Og en eller annen vinkling må man vel ha, da går man vel for humor som virkemiddel. I guess.

Legg inn ditt innlegg her

(Denne tråden er stengt)

Få nyhetsbrev!

Legg deg inn her for å motta nyhetsbrev med nyttig info om bl.a. kampanjer og tilbud fra klubber/golfbutikker, spilletips, reisetips etc etc. Les mer her